Nines játékbabák

Ismered meg a spanyol Nines játékbabákat

A HOR Játék bemutatja a Nines játékbabákat

Évezredekre visszatekintve a legtöbb kislány kedvenc játékai között biztosan megtalálható volt egy játékbaba. Kőből, agyagból, fából, vagy egyéb természetes anyagból (pl.: szalma, vagy kukoricacsuhé), esetleg rongydarabokból készültek házilag a babázáshoz a játékok. Korábbi blog cikkünkben alaposan körbejártuk a babázás történelmét és azt is, hogy hogyan válasszunk babát.
Most a spanyol Nines játékbabák termékcsaládjáról és a babázásról, mint szerepjátékról, a gyermekekre gyakorolt pozitív hatásairól írunk.

Miért jó, ha gyermeke babázik?

Az egyik legalapvetőbb szerepjáték a babázás. Játék közben a gyerekek feldolgozhatják a mindennapi szituációkat, melyek velük történtek. Megélhetik érzelmeiket: az örömöt és a bánatot is. Az eljátszott jelenetek fejlesztik érzelmi intelligenciájukat, szociális érzékenységüket és nem utolsó sorban fejleszti fantáziájukat is. Belebújhatnak szüleik bőrébe és viselkedhetnek felnőttesen, miközben gondoskodnak a játékbabáról. A napi rutinok: az etetés, fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, vagy akár egy orvosi vizsgálat is eljátszható babázás közben.
A babázás segít feloldani a felgyülemlett belső feszültséget és megoldani a konfliktusokat is.

A Nines játékbabák

A Nines Artesanals d’Onil vállalat története 1985-ben indult a spanyolországi Onilban. Ez egy olyan cég, amely szívén viseli a babaipar kézműves hagyományait, melyek egészen a 19. századig nyúlnak vissza. A Nines játékbabák megkapták a valenciai közösség kézműves pecsétjét, amely elismeri és jóváhagyja a mesterségbeli tudást, mellyel a babákat készítik, illetve azt, hogy a gyártás az elejétől a végéig kézműves folyamatot követ. Ez az eredeti pecsét akkreditálja babáik hagyományát, hitelességét, kiváló minőségét és exkluzivitását. A kézzel készítés azt is magában foglalja, hogy a babák kedves arcocskája mind kézzel festettek, ettől válnak ennyire valósághűvé. Emiatt is tartozik többféle Nines baba a Reborn (élethű) kategóriába.
Természetesen a Nines játékbabák mindenben megfelelnek a gyermekek biztonságára vonatkozó európai jogszabályoknak.
A babák különlegessége, hogy a gyártáskor a felhasznált műanyagba illataromát kevernek, így a baba legalább 10 évig lágy, vanília illatot áraszt, mely még szerethetőbbé teszi őket.
A Nines babák változatos megjelenésűek. Puha-, vagy keménytestűek, találunk köztük fürdethetőket és fésülhető, hajas babákat is.
A Nines d’Onil is elkötelezte magát a környezetvédelem mellett, ezért igyekszik szén-dioxid lábnyomát folyamatos fejlesztésekkel egyre kisebbé tenni.

Lány baba – hajas, vegyes színekben

Ez a 40 cm-es Nines lány baba aranyos, apró csillagmintás fehér színű ruhát kapott. A baba plüss sapkát, kardigánt és cipőcskét visel, melyek színben harmonizálnak egymással.  Ezek a kiegészítők többféle színűek lehetnek. Hosszú haja enyhén hullámos, fésülhető, magas minőségének köszönhetően copfba fogható, vagy akár fonható is. A lány baba szeme nem csukódik le, azonban tekintete bájos külsőt kölcsönöz neki. A valósághoz hű megjelenést a pirospozsgás arca, pici, rózsaszín szája és a nyakában lógó és szájába tehető cumi erősíti.

Fésülhető hajú lány játékbabák

Európai baba

A NINES hajas kislány és kisfiú babája teljesen valósághű, gyönyörűen kivitelezett, részletgazdag. Kellemes tapintású műanyagból készült, anyagából adódóan fürdethető is. A baba rövid, szőke hajú, arca kedves, bájos megjelenésű, érzelemgazdag, pici pisze orra erősíti babás jellegét. Nagy, kék színű szemei vannak, amelyek pislogni nem tudnak. Arca pirospozsgás, vonásaival a baba rendkívül valósághű. Ezek a babák 37 cm-es méretűek. A gyerekek a babákat fürdethetik, öltöztethetik, babakocsiban tologathatják és egész nap gondoskodhatnak róluk.

Öltöztethető, fürdethető fiú- és lány Nines babák

 

Gyömi baba

A NINES Gyömi babája teljesen valósághű, gyönyörűen kivitelezett. A baba puha textil testtel és kellemes tapintású műanyag fejjel készült. Puha teste miatt a gyerekeknek öröm megölelni őt. Mint minden Nines játékbabának, úgy neki is kedves, bájos arca, pici pisze orra van, melytől még „babásabb” a megjelenése. Nagy, kék színű szemei pislogni nem tudnak. Feje kerek, fülecskéi kissé elállóak, szemöldöke és szempillái festettek, arca pirospozsgás és két picike fehér fogacskája is van. A baba puha teste szép pasztellszínű (menta, vagy mályva), fején a testtel megegyező színű textil alvósapka található. A baba kéz- és lábfejei, illetve gallérja apró virágmintás díszítést kapott. A babához tartozik egy színben harmonizáló cumi is, amelyet egy fehér zsinórral lehet a nyakába akasztani, avagy akár a szájába is illeszthető. Ezek a babák 26 cm-es méretűek.

Mályva színű Gyömi babát bárhová magatokkal vihetitek. Babázás közben fejlődik a gyermek szociális készsége.Puha testű Gyömi baba kiváló társa a délutáni alváshoz

Újszülött baba

A NINES újszülött fiú babája kellemes tapintású műanyagból készült, ő is teljesen valósághű. A baba feje és végtagjai mozgathatók, ennek köszönhetően ülni és feküdni is tud. A babának nincs haja, fejére fehér színű, csipkés szélű sapkát kapott, amelyet kék szalaggal lehet megkötni. Ruhácskája kétrészes, fehér alapon csillagos mintájú. A babához tartozik még egy csipkés szélű előke is, melynek mintája és színe megegyezik a ruhája szegélyének kockás mintájával. A baba kék színű, kötött zoknit hord. További kiegészítő még a kék-fehér színű cumija, amely egy cumiláncon lóg a nyakában. Természetesen a cumi a baba szájába illeszkedik.

Reborn kategóriájú újszülött babaTeljesen élethű, reborn újszülött fiú Nines játékbaba

A Nines játékbabák hivatalos magyarországi forgalmazója cégünk, a HOR Zrt.

Nézd meg webáruházunkban a többi játékbabánkat is és válogass a hozzájuk tartozó kiegészítők között is! Kínálatunkban babaruha, babaágy, babaágynemű, babakocsi és még bölcső is megtalálható.

Ezt is olvasd el!