Goula fejlesztőjátékok bölcsiseknek

A HOR Játék bemutatja – Goula fejlesztőjátékok az 1-2 éves korosztály számára

Korábbi blog cikkünkben már szót ejtettünk néhány Goula logikai- és szabályjátékról, melyek elsősorban az óvodás korú gyerekeknek készültek. Most a Goula kínálatának egy másik fontos részét szeretnénk bemutatni: mégpedig a fejlesztőjátékokat az 1-2 éves korosztálynak. Ezek a játékok többségében fából készült kirakók, formaillesztők, illetve egyszerűbb társasjátékok és készségfejlesztők. Ezeknél a játékoknál is meg kell említenünk, a felhasznált anyagok kiváló minőségét, a színek formák egyszerűségét, melyek csak annyira részletesek, hogy még sokat bízzanak a kicsik képzeletére, fantáziájuk fejlődésére.
Ezekkel a játékokkal a bölcsődés korosztály számos képessége, készsége fejleszthető:

  • szín- és formafelismerés
  • kézügyesség – finommotorika
  • logikus gondolkodás
  • koncentráció
  • türelem
  • vizuális memória
  • fantázia, kreativitás
  • beszédkészség
  • tapintás, taktilis érzékelés

Puzzle, formakirakó

A Goula választékában számos puzzle és formakirakó található.

A legkisebb kezekhez igazított formaillesztők, fogantyús puzzle-ok kínálatban sokáig kell keresni olyat, melyre a Goula-nál gondoltak: a fogantyúk méretét megnövelték, ezért a pici ujjacskák is könnyen meg tudják ragadni azokat.

A Goula fogantyús puzzle-k nagy méretű fogantyúit a kicsik könnyen meg tudják ragadni.

De akad olyan kirakó, amelyben a textillel kombinált fa formákat kell a megfelelő helyre illeszteni. Itt az állatkák, illetve a kis virág egyes részei, készültek puha anyagból, vagy az állatformák alatt található alaplap rész kapott olyan borítást, mely imitálja a háziállatok bundáját, bőrét, így fejlesztve a kicsik taktilis érzékelését is.

A Goula kínálatában tapintás érzékelésfejlesztő puzzle is található

A tapintós kirakók mellett számos fogantyús puzzle-t választhatunk kisgyermekünknek. Mindenki megtalálhatja a maga kedvencét: érzelmek párosító, számok, élelmiszerek kívül-belül, sziluettek, az étkezés vagy épp a tisztálkodással kapcsolatos megoldásokat, vidám színekkel és formákkal. Természetesen ahogy a többi kirakónál, úgy ezeknél is kiemeljük, hogy a játék nem ér véget azzal, hogy fejleszti a kézügyességet, a finommotorikus készéget, a szín-és formafelismerést. Ha együtt játszunk, és beszélgetünk gyermekünkkel közben, akkor a kirakó formáit beleszőve egy történetbe, vagy átbeszélve a mindennapi rutint például a tisztálkodásnál, akkor a szókincset és a beszédkészséget is fejleszthetjük.

Számos témakörben találunk a Goula kínálatában fogantyús puzzle-t.

Részletfigyelő és témacsoportosító is többféle található a Goula kínálatában. Ezekben a játékokban 16, illetve 30 db falapocskát kell a megfelelő helyekre illeszteni. Évszakok szerint állíthatunk össze egy-egy képet, színek, vagy témák szerint rakhatjuk sorba a zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb tárgyakat.

Részletfigyelő és témacsoportosító játékok

A rétegpuzzle ismerős?
Ezek is biztosan tetszeni fognak!
A boci, a tyúk, vegy épp a pillangó rakható ki rétegekből, különböző logikák szerint. Előbbinél a tej és a sajt, a másodiknál a tojás és a csibe, a harmadiknál a báb és a hernyó képe rakható a megfelelő helyre, így az alakfelismerés és a térbeli tudatosság mellett gyakorolható a sorrendiség is.

A rétegpuzzle használatával a kicsik a sorrendiséget gyakorolhatják

A Goula kirakóit összefoglaltuk egy rövid videóban, melyet itt tekinthettek meg.

Társasjátékok

A társasjátékokhoz szükséges szabálykövetés (mennyit dobtam, mikor léphetek, stb.) sokszor túl nagy feladat a bölcsis korosztály számára. A Goula azonban olyan egyszerű játéklogika szerint kínál a kicsiknek társasjátékot, melyet már 2 éves kortól ki lehet próbálni. A jól ismert mesehősök elevenednek meg a Három kismalac és a Piroska és a farkas társasjátékokban. Kettő ezek közül ráadásul a kooperatív játékmódot helyezi előtérbe. Érjünk haza, mielőtt a farkas elérné a házikót!

Kooperatív társasjátékok a Goula választékában

A másik kettő pedig a vizuális memóriafejlesztő játék. A klasszikus lottó és párosító logikát követve kell a kis korongokon szereplő képeknek megtalálni a párját.

Az egyszerű párosító- és lottójátékok már két éves kortól is játszhatók. Fejlesztik a vizuális memóriát.

 

Építők

A fantáziát és a kézügyességet is remekül fejlesztik a különböző építőjátékok. Választhattok feladatkártyás nyuszis, vagy csibés építőket, melyekben a kicsik egyszerű faladatok követésével kell, hogy összerakják a csavaros a csibéket, illetve az egymás vállán álló nyuszikat.

Már két éves kortól ajánlott a Goula feladatlapos építőjátéka

A Goula klasszikus építőkockái, szép színekkel, ráadás kisautóval hívják a játszani vágyó piciket. A türelmes alkotás folyamata, a közben elképzelt történet, a kis kezek koordinált mozgása, a színek és formák egymáshoz illesztése, megannyi fejlesztési terület, melyekhez csak egy pár építőkocka kell.

Az építőkockák használatával remekül fejlődik a gyermek kézügyessége és fantáziája

A Goula játékok magyarországi kizárólagos importőre cégünk, a HOR Zrt.
Már 2001 óta tartozik kedvenceink közé.

Ezt is olvasd el!