Goula logikai és szabályjátékok

Erdei barátok feladatkártyákkal a térirányok gyakorlásának segítésére, az elbeszélőkészség és a szövegértés fejlesztésére

A HOR Játék bemutatja – Goula logikai és szabályjátékok

Kínálatunkban számos olyan termékcsalád van, melyekre kifejezetten büszkék vagyunk és természetesen a Goula márka is ezek közé tartozik. A Goula nemzetközileg is elismert és kedvelt spanyol márkanév, a Jumbo Diset BV leányvállalata.
A játékiparban sem könnyű folyamatosan újat alkotni, egy-egy bevált és népszerű játéklogikára egy új, verziót kitalálni, vagy egyedi és csodálatos ötleteket megvalósítani, de a Goula termékei évről-évre ámulatba ejtenek és azonnali kedvencekké válnak. A játékok vidám színei és formái nem csak a gyerekek, de a szülők tetszését is elnyerik, az önfeledt szórakozás közben pedig számos készség és képesség is fejleszthető.
Ebben a blog cikkünkben a logikai és szabályjátékokat helyeztük a középpontba.

A legtöbb játékhoz készítettünk bemutató videót is, melyek weboldalunkon és YouTube csatornánkon is megtalálhatók.

Logic Park – térbeli logikai fejlesztőjáték feladatkártyákkal

Már 3 éves kortól, önállóan játszható játék és amint az a címében is szerepel az egyes elemek térbeli elhelyezésének logikai kihívását tartogatja az óvodás korú játékosok számára. A 30 db, három különböző nehézségi fokozatú feladatkártya ad iránymutatást a gyereknek, hogy miként is kéne megépíteni a játszóteret a kis macinak. A játék ötletesen úgy van kialakítva, hogy a játéktér a doboz alsó részét használja. Kiválóan gyakorolható, a mellette-alatta-fölötte térirányok használata. Vannak olyan feladatok, amikor a maci elbújni látszik a képen és ekkor ki kell találni, hogy nem a kocka mögött, hanem a kocka belsejében foglal helyet. A nehezebb feladatoknál, a kártyákon a színek már nem állnak segítségünkre, csak a formák alapján kell felépíteni a fa elemeket és megépíteni a helyes megoldást.

Logikai játszótér építő feladatkártyákkal a térirányok gyakorlásának segítésére

 

Madárka kereső – Vizuális memória fejlesztő játék

Keressük meg a lombos fán a kis madárkákat!
Két egyszerű játéklogika szerint játszhatjuk, akár egyedül, akár társasjátékként ezt a vizuális memóriafejlesztőt.
Rakjuk össze a fát, a sok-sok madárkával. Ezután a játékkártyáknak a két madaras oldalát használva, húzzunk közülük egyet. Indítsuk el a homokórát és a két lyukú, fából készül kis madárházikóval takarjuk le úgy a táblát, hogy csak az a két madárka – ugyanolyan elrendezésben – nézzen ki a lyukakon, melyek a feladatkártyán is szerepelnek.
Nektek sikerülne megtalálni a helyes megoldást, mielőtt leperegne a homokóra?
A másik játékmód szerint, a játékkártyáknak csak az egy madárkás oldalát használjuk. Csapjunk fel egyet és aki előbb megtalálja a fa lombjai között a párját, az megtarthatja. Ebben a játékmódban is, az nyer, aki a legtöbbet összegyűjti.

Találd meg a madárkákat, mielőtt leperegne a homokóra. Vizuális memóriafejlesztő játék

 

Víziló a medencében? Logikai játék feladatkártyákkal

Kicsik és nagyobbak is megtalálják benne a megfelelő logikai kihívást, mivel 3 nehézségi fok közül választhatnak. A játék célja a kártyákon szereplő feladatokat helyesen megoldani úgy, hogy a labda, a mentőöv és a víziló a megfelelő helyen legyen az alaplapon. Egyedül játszható játék mely nagyon jól fejleszti a megfigyelő- és kombinatorikai készséget és a logikus gondolkodást. A csempe mintás falapocskákat kell megfelelően elhelyezni, hogy megkapjuk a helyes megoldást. 3 éves kortól játszható, a 30 db feladatkártya pedig kellő kihívást biztosít. Akár utazásra is magatokkal vihetitek, mivel nem túl nagy a doboza.

Logikai fejlesztőjáték feladatkártyákkal

Erdei barátok – Térbeli tájékozódást és kommunikációt fejlesztő játék

Ebben a játékban, a farönk, a gomba, a bagoly, a róka és a maci segítségével gyakorolhatják a gyerekek a térirányokat (alul, felül, jobbra, balra).
Az első játékmódban a két játékos húzzon összesen egy feladatkártyát, nézzék meg együtt alaposan, fordítsák le és emlékezetből egyszerre próbálják meg az erdő két oldalálra kirakni a kártyán látottakat. Aki először elkészül a helyes megoldással, az megtarthatja a kártyát. Fejleszti megfigyelési, koncentrációs és memória készségeket.
A második játékmódban csak az egyik játékos húz kártyát és nem mutatja meg a másiknak. A feladat, hogy mesélje el a másik játékosnak, hogy az erdő túloldalára hol és hogyan álljanak a feladatkártya szereplői. A másik játékos pedig rakja fel az elmesélt képet. Ez a verzió az elbeszélőkészséget és szövegértési képességet is kiválóan fejleszti.

Erdei barátok feladatkártyákkal a térirányok gyakorlásának segítésére, az elbeszélőkészség és a szövegértés fejlesztésére

Logikus farm – logikai fejlesztő játék feladatkártyákkal

Egyszerűnek tűnő szabályjáték, a logikai kihívás mellett a türelemre is tanít, mert többször el kell majd gondolkozni, hogy az egyes elemeknek, hol is van a megfelelő helye.
Húzz egy feladatkártyát (itt is 3 különböző nehézségű van), rakd fel a kezdeti elrendezést, a szabályok betartásával:
Házikó: mindig az ösvény mellett van és az ajtó mindig az ösvénnyel egy vonalban van.
Kutya: mindig a labda mellett van és a labda irányába néz.
Kacsa: mindig a kiskacsái előtt van.
egészíts ki a játéktáblát a kis fa lapocskákkal.
Ha nem boldogulnátok a fejtörővel, akkor a játékkártya hátulján ott lesz a megoldás.

Szabályjáték óvodásoknak, három nehézségi szintű feladatkártyával

Logikai városépítő feladatkártyákkal

Színes utca részleteket építhetünk fa építőelemekből: ajtó, ablak, tető, bokor. A már szokásosnak mondható 3 féle nehézségi fokozaton játszható feladatkártyás játéklogika szerint húzzunk egy kártyát, figyeljük meg alaposan és építsük fel városkánkat. Ebben a játékban is a térirányok (jobbra-balra, alul-felül, előtte-mögötte) használatának gyakorlása, fejlesztése van a középpontban, ráadásul a nehezebb feladatoknál a házak emeleteinek eltérő színeire is figyelni kell.
Akár az előzőek, ez a játék is 3 éves kortól játszható.

Logikai városépítő feladatkártyákkal a térirányok gyakorlásának segítésére

A Goula játékok magyarországi kizárólagos importőre cégünk, a HOR Zrt.
Már 2001 óta tartozik kedvenceink közé.

 

Ezt is olvasd el!