Quercetti: Hengeres szorzótábla játék

QUER 2561

QUERCETTI

Jelenleg nem elérhető

  • 3 950 Ft 3 560 Ft
Kiemelten ajánlott: diszkalkulia, számolási gyengeség esetén, valamint a szorzótáblák elsajátításának időszakában második osztályban, alkalmas a szakértői véleménnyel rendelkező gyermekek matematika és fizikaórán engedélyezett segédeszközeként.

Ha nem szeretnél egy szokványos eszközt a szorzás és az osztás megtanulására, akkor ez a Te "játékod".
Az eszköz két végén található kék és piros fogantyút kell a két összeszorzandó számhoz forgatni és középen megjelenik az eredmény.

A játék használata igen egyszerű: a kék és a piros végén forgatással beállítható a két szorozni kívánt szám, például 6x9.
A henger közepén megjelenik az eredmény, ám nemcsak a szorzásé, hanem folytatódik az ehhez tartozó osztásban!
Tehát a hengeren megjelenő teljes kép: 6 x 9 = 54 : 9 = 6. Így a szorzáson kívül a csemete a hozzáillő osztást is láthatja.
Ebben rejlik ennek a játéknak a nagyszerűsége a hasonló szorzójátékokhoz képest.
Az osztás elsajátítása pedig jóval nehezebb, mint a szorzásé, ám itt rögtön a szorzás tanulásakor vizuálisan kapcsolódik az osztás is, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát, sőt, erőteljesebb bevésést eredményez.
Emiatt ismétlésre és gyakorlásra is kiválóan alkalmas.
Kis mérete (20 cm) lehetővé teszi, hogy ugyanolyan könnyedén használják a gyerekek, mint a számológépet, vagy a papír alapú szorzótáblákat.
A számológép folyamatos használata – még ha engedélyezett is - nem tanácsos, mert a gyerkőc könnyen hozzászokik, ám a szorzás-osztás bepötyögéséhez nem kapcsolódik vizuális megjegyző tevékenység, nem raktározódik a memóriában.
Míg a hengernél, amiatt, hogy folyamatosan látja a számokat és az eredményeket, megindul a bevésési folyamat, még a diszkalkuliás gyerekeknél is! (Náluk azonban évekbe telhet, míg elhagyható lesz a segédeszköz, ne siettessük a folyamatot.)
A papíralapú szorzótábláknál pedig részben gyorsabb, részben pedig kapcsolódik hozzá a gyermek saját manipulációja, ami mindig hatásosabbá teszi a tanulást.

Plusz tipp: két vagy több gyerkőc együtt is gyakorolhat; „tanárosat” játszva az egyikük adja meg a példát, a többiek kitekerik, s persze ő maga is, hogy ellenőrizhesse a választ. Kiválóan kombinálható „boltos” játékokkal is.

Tulajdonságok
Méret A doboz mérete: 22x14x5 cm
Tartalom 1 darab henger
Játékosok száma 1
Korosztály 5 - 10 év
Nem Unisex
Anyaga Műanyag

Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Vásárlási tudnivalók

Kérdezzen bátran!

+36 1 3225 221

Biztonságos vásárlás

14 napig elállhat vásárlásától!

Ingyenes házhozszállítás

20 000 Ft felett

Házhozszállítás futárszolgálattal

1-3 munkanap

Ingyenes átvétel GLS Csomagponton

20 000 Ft felett
Kapcsolodó termék(ek)

Matematikai twister


Jelenleg nem elérhető

16 990 Ft
Szórakoztató osztás
4 420 Ft
Kártya, szorzás 0-12
820 Ft