Rólunk

Egy kis történelem:

  • 1991 - A Horváth család megalapítja a HOR Bt-t Oktatási intézmények kiszolgálása céljából.
  • 1999 - Átalakultunk részvénytársasággá.
  • 2006 - A www.horzrt.hu webáruház indulása, elsősorban az intézmények kiszolgálása érdekében.
  • 2020 - A www.horjatek.hu webáruház indulása, elsősorban magánszemélyek részére.

29 év az Oktatás Szolgálatában! 29 év munka és tanulás, tapasztalatgyűjtés a fejlesztőjátékok világában! Rengeteg beszélgetés pedagógusokkal, oktatókkal, gyártókkal és felhasználókkal arról, hogy milyen is az igazán hasznos, jó játék!

A 29 év tapasztalata miatt és a szakemberektől kapott visszajelzések alapján gondoljuk azt, hogy egy olyan játék webáruházat tudunk létrehozni, amely egyedülálló választékkal kedveskedik a kezdő és haladó szülők, valamint gyermekeik számára.

Létrehoztunk egy különleges webáruházat, ahol olyan játékok találhatók, amelyeket egy pedagógus is szívesen ad a gyermekek kezébe! Ahol a különösen tehetséges gyerekek találnak olyan játékokat, amivel még kiemelkedőbbek tudnak lenni és azok is megtalálják a számukra szükséges fejlesztőjátékot, akiknek valamilyen területen plusz fejlesztésre van szükségük!

A bölcsődétől kezdve a kisiskolás korig mindenféle területre vannak élvezetes, jó játékaink, amelyekkel játszva nem csak jól érzi magát a gyermek, de a játék közben hasznos ismereteket szerez, készségei, képességei fejlődnek. És ami a lényeg, számára ez a folyamat csak játék!

Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásfejlődésre!

A születés pillanatától kezdve a mozgás az alapja az összes későbbi készségünknek és képességünknek. Rengeteg iskolai probléma vezethető vissza olyan mozgás-formák elmaradására, amelyeket bölcsis-, oviskorban kellett volna elsajátítani a gyerekeknek. Forgás, kúszás, mászás, egyensúlyozás, amelyek elmaradása a szakemberek szerint esetleg éppen a későbbi olvasás-, vagy írásnehézségeket okozzák. Ezek a nehézségek megelőzhetők, orvosolhatók a megfelelő mozgásfejlesztő eszközök segítségével!

Különleges játékok Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyermekek számára!

Fejlesztőpedagógusok segítségével külön kategóriákat hoztunk létre azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei ilyen problémákkal küzdenek. Kínálatunkban szerepelnek játékok figyelemzavaros, hiperaktív, Down-szindrómás, autista gyermekek számára is. A mozgásfejlesztés területén az Ayres terápiához szükséges eszközök is részét képezik kínálatunknak.

Környezettudatosság, környezetvédelem!

A világ minden tájáról több, mint 50 gyártótól szerezzük be játékainkat. Ezek között sokan, sokféle módon és mértékben áldoznak a környezettudatosság oltárán.

Vannak, akik fajátékaikhoz az alapanyagot csak ellenőrzött FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből szerzik be.

Vannak, akik különleges, cukornád-alapú bioműanyag játékokat gyártanak.

És vannak sokan, akik egyéb módon igyekeznek tenni valamit a környezetvédelemért, a természettudatosságért.

Reméljük, Ti is örömötöket lelitek webáruházunkban és a játékaink sok gyermek számára hoznak majd - az önfeledt játék mellett - sok sikert a tanulásban, sikerélményt a mindennapi életben, gyógyulást és fejlődést, ha szükséges.