Trükkös ujjak fejlesztőjáték

Logikai és finommotorikai fejlesztőjáték, mely ketten is játszható

Sokszor nem könnyű eligazodni a boltok, webáruházak hatalmas játék kínálatban.
Gyakran a bolti eladók sem ismernek, ismerhetnek minden fejlesztőjátékot részletesen, hogy megfelelően ajánlani tudják, illetve az online kereskedésekben sem mindig elegendő az információ a végleges döntés meghozatalához. Ezért is hasznosak például a termékajánló videók, melyek jobban bemutatnak egy-egy játékot.
Hogy elkerüljük a zsákbamacskát, lássunk, 5 indokot, hogy miért is érdemes kipróbálni a Trükkös ujjak fejlesztőjátékot!

Mert fejleszti a színfelismerést és a vizuális memóriát.

A színfelismerés, minden embernél más ritmusban fejlődik, a gyerekek óvodás korban kezdenek tudatosan különbséget tenni az egyes színek között és megnevezni azokat. Persze a gyakorlásnak nagy szerepe van a stabil tudás elsajátításában. A színek felismerését szinte mindenféle játékkal, de akár kreatív elfoglaltságokkal – rajzolással, festéssel, gyurmázással – is fejleszthetjük.
A Trükkös ujjak fejlesztőjátékban a 16 darab, négy alapszínű (piros, kék, sárga, zöld) golyót kell a választott feladatkártyáknak megfelelően, az ujjainkkal alulról finoman mozgatva azokat a helyükre terelgetni.
Mivel a játékot egymás ellen is játszhatjuk, így sokat számít, hogy ki milyen gyorsan ismeri fel a színeket és a vizuális memóriájában mennyire képes eltárolni a helyes megoldás képét. Így nem kell folyamatosan a feladatkártyára pillantani, gyorsabban meg lehet oldani a feladatot.

 

Mert fejleszti a gondolkodást, a logikát és a türelmet is

A gondolkodás (ahogy már magában a szóban is benne van), egy gond, egy probléma megoldását hivatott megoldani. Itt a feladatkártya minél gyorsabb megoldása a „gond”.
A logikát és a kombinatorikát is fejleszthetjük közben, mert nagyon nem mindegy, hogy a kezdés előtt összekevert golyókat milyen sorrendben próbáljuk a helyükre mozgatni. Könnyen előfordulhat, ha nem gondolkodunk előre, beszoríthatunk egy-egy színt, így komoly időveszteséget szerezhetünk a versengés közben. Fontos, hogy gyorsan ki tudjuk találni a golyók mozgatásának megfelelő kombinációját. Igaz, hogy a feladatkártyák száma véges, de mivel a kiinduló állapot mindig változik, a megoldáshoz vezető út, nagyon-nagyon sok variációt biztosít.
Nem csak a gyerekek, de a felnőttek között fordulnak elő olyanok, akinek a türelem nem a legfejlettebb erényük. Ezzel a fejlesztőjátékkal ezt a képességünket is tréningezhetjük. A feladatok szerencsére nem annyira bonyolultak, hogy a türelmetlenebbek hamar feladják. Ők nem biztos, hogy odaülnének egy több ezer darabos puzzle kirakásához, de ez nem messze nem tart olyan sokáig. Egy feladat, akár egy percen belül is megoldható, ha ügyesek vagyunk.

Mert fejleszti a finommotorikát

Mint a legtöbb képesség, úgy a finommotorika is más tempóban fejlődik a gyerekkorban. Nem szükséges ahhoz brit tudósnak lenni, hogy észrevegyük, a gyerekek képességeit a legtöbbször az az elfoglaltság fejleszti legjobban, amit élveznek. Több, nagy múltú játékfejlesztő vállalatnak szerepel valamilyen módon az ars poeticájában a „játszva fejlesztés” kifejezés.
A Trükkös ujjak fejlesztőjátékban az kezek és az ujjak finom, precíz, de ugyanakkor gyors mozdulataira van szükség a sikerhez.
A dobozka alján lévő lyukakba „ülnek” bele a golyók, ezeket kell óvatos mozdulatokkal terelgetni. Fontos, hogy ne döntsük meg nagyon a játékot, inkább próbáljuk vízszintesen tartani.
Vannak, akik mindkét kezükkel egyformán ügyesek, de legtöbbünknek van egy domináns keze. Gyakoroljunk az ügyetlenebbik kezünkkel is! Így igaz, hogy egy kicsit tovább fog tartani a feladat, viszont cserébe remekül fejlődik mindkét kezünk finommotorikája.

Mert egyéni feladatok is létrehozhatók

A csomagolásában a két Trükkös ujjak játékot és 14 darab, kétoldalas feladatkártyát találunk. A kártyák egyik oldala színekkel ellátott. Itt a fehér mezők az üres részeket szimbolizálják a játékban. A kártyák másik oldalán ugyanúgy láthatók a körök, melyeket egyénileg kiszínezhetünk és így saját feladatokat hozhatunk létre. A színek darabszámára azonban ügyeljünk, ne legyen több négynél.

 

Mert egy remek játék, melyet ketten is játszhattok egyszerre

Már 4 éves kortól, kicsik és nagyok játszhatnak akár egyszerre, egymással versenyezve is. Ez a fejlesztőjáték kicsi, kompakt mérete miatt, akár utazásra is magunkkal vihetjük és a gyerekek még útközben is használhatják.
Aki esetleg lemarad a játékostársával szemben, annak sem kell szomorkodnia, mert ha meg tudja oldani a feladatot, akkor a sikerélmény garantált.

A Trükkös ujjak fejlesztőjátékról készítettünk egy rövid bemutató videót is, melynek alapján reméljük, hogy még többen kedvet kapnak majd hozzá.

 

Jó játékot kívánunk!

Ezt is olvasd el!