Ötletek anyák napjára Hama gyöngyökből

Az édesanyák, nagymamák és keresztanyuk számár apró kezek készítenek ajándékot ebben az időszakban, melyhez a HAMA gyöngyök nyújtanak sokoldalú alapanyagot.

Anyák napján világszerte rengetegen köszöntik az édesanyjukat, nagymamájukat és ünneplik meg magát az anyaságot. Ezt az igazán kedves ünnepet már az ókori Görögországban is ismerték és azóta is számos olyan ünnep létezett és létezik, ami az anyákat köszönti. Ez az egyik olyan ünnepünk, ahol a leginkább szerephez jutnak a saját készítésű ajándékok. Rengeteg lehetőség közül lehet választani, hiszen nem az ajándék mérete vagy az elkészítés precizitása számít, sokkal inkább az, hogy őszintén és szívből adjuk. Meglepetésként készíthetnek a gyerekek egy kedves rajzot, hajtogathatnak színes virágokat, készíthetnek só-liszt gyurma szívet vagy papírmasé tálkát, amit száradás után ki is díszíthetnek, de a nagyobbak akár süthetnek is valami egyszerű, de finom süteményt. Cikkünkben HAMA gyöngyből készíthető ajándékötletekkel nyújtunk segítséget a kreatív ujjacskák számára.

A Hama gyöngyök most sem hagynak cserben

Korábban írtunk már arról, hogy milyen sokoldalúan használhatóak fel a Hama apró kis gyöngyei, amelyek rengeteg színben kaphatók, különböző alakú és méretű alaplapokkal és kiegészítőkkel. Ebben a cikkben további ötletekkel kívánunk szolgálni, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálhassák azt, amit szívesen készítenek el az édesanyjuknak, nagymamájuknak. Lássuk hát!

Egy kedves ékszer

A kisebb és könnyen elkészíthető figurákból készülhet például medál egy láncra vagy akár lehet belőlük egy aranyos fülbevaló, de hajcsattra felragasztva is remekül mutatnak.

 

A HAMA göngyökől egyszerűen készíthetünk kedves ékszereket is az anyukák számára.
A kép forrása: Pinterest

 

Vásárolhatunk akár ékszerkészítő készletet is, ami minden szükséges hozzávalót tartalmaz és a segítségével több gyönyörű ékszert is készíthetnek a gyerekek. 

 

Az ékszerkészítő szett épp a célnak megfelelő színű és mennyiségű HAMA gyöngyöt tartalmazza.

 

Könyvjelző

Készülhet az egész könyvjelző gyöngyből, akár úgy is, hogy a tetején egy aranyos, kedves figura, vagy egy szivecske helyezkedik el, míg az alsó rész, ami a könyv belsejében van, lehet egyszínű vagy akár csíkos, kockás mintás. Egy kisebb mintát, egy kör alakba összevarrt gumiszalagra felragasztva szintén egyedi és praktikus könyvjelzőt kapunk.

 

A HAMA gyöngyök sgetíségével színes, vidám könyvjelzőt is készíthetünk ajándékba.
A kép forrása: Pinterest

Tea filter 

Az anyuka kedvenc tea filterét is feldíszíthetjük egy apró kis gyöngy figurával, így biztosan nem fog belecsúszni a madzag a teába. Ki lehet egészíteni egy szál virággal és egy tábla csokival, így egy igazán figyelmes és kedves anyák napi ajándék válik belőle. 

Szivecskék minden mennyiségben

Készíthetnek klasszikus piros szivecskét, de akár felhasználhatóak az anyuka kedvenc színei is az elkészítés során. Az ügyesebbek próbálkozhatnak különféle mintákkal kirakásával, vagy akár több különböző méretű szívet is készíthetnek egy kartonra felragasztva és még rajzolhatnak, írhatnak is mellé, hogy mit szeretnek az édesanyjukban.

 

A szívecskéknek minden anyuka örül, főleg, ha HAMA gyöngyből készülnek a gyerekek keze alatt.
A kép forrása: Pinterest

 

Álomfogó HAMA gyöngyökből

Az álomfogóhoz vagy álomcsapdához egy kis kör alakot kell készíteni, amire madzaggal rögzíthetünk további apróbb díszeket. Az ágy fölé akasztva a hagyomány szerint csapdába ejti a rémálmokat. 

 

A HAMA gyöngyök kiválóan alkalmasak lakásdekoráció készítésére is.
A kép forrása: Pinterest

 

Tetris a játékos kedvű édesanyáknak

Mi lehet nagyobb meglepetés és kedvesebb ajándék, mint egy saját készítésű játék, amit kivételesen nem a gyerek kap az anyukájától, hanem éppen fordítva. A gyöngyökből kirakják a tetrishez szükséges formákat, amiket vasalás után el helyet helyezni egy dekoratív dobozban, amit persze szintén hajtogathatnak saját kezűleg egy vastagabb papírból.

Képkeret egy kedves rajzhoz

A kép lehet ceruzarajz, festmény vagy zsírkrétarajz, esetleg ragasztott kép, a Hama gyöngyeiből gyönyörű keretet készíthetnek a képnek.

HAMA-Art

Kaphatók olyan komplett készletek, amelyekből csodálatos fali képeket rakhatnak össze a nagyobb gyerekek vagy akár az anyukák. Ezek a rendkívül mutatós faldekorációk ugyan már több türelmet és ügyességet igényelnek az ifjú művész palántáktól, de az biztos, hogy megéri a rájuk fordított idő. 

 

A tematikus csomagokban komplett, faliképnek is kiváló szetteket találunk.

 

Az alkotásokhoz a gyöngyöket megvásárolhatjuk kisebb és nagyobb vegyes színű csomagokban, de akár külön-külön színek szerint is, ha már tudjuk, hogy milyen színekre lesz szükség. Ez utóbbi esetben hasznos lehet tároló dobozt is vásárolni a gyöngyökhöz.

Fontos még megjegyezni, hogy a vasaláshoz minden esetben felnőtt segítségét kell kérni!

 

Ezt is olvasd el!