Madáretető és madárházikó a kertbe

A gyerekek számára mindig nagy élmény a természet, az állatok megfigyelése és sok felnőtt is tölti ilyesmivel szabadidejét.
Sok madárfaj tölti nem csak a nyarat hazánkban, így egész évben nagyszerű lehetőség kínálkozik a megzavarásuk nélküli tanulmányozásra.
Természetesen a téli, hidegebb hónapokban fontosabb a madarak etetése, mert olyankor nehezebben találnak a természetben táplálékot maguknak.
Fontos tudnivaló, hogy ha elkezdtük etetni a madarakat, akkor hamar megszokják és rendszeresen visszatérnek.
A tavaszi költési időszakban szintén megnő a táplálékigénye a kis szárnyasoknak, ilyenkor is segíthetünk nekik plusz táplálékkal.
Ne feledkezzünk róla, hogy a madaraknak is szükségük van vízre. Nem csak a forró nyári napokon van szükségük egy feltöltött itatóra, de még a hideg téli időszakban is.

Ebben a blog cikkünkben egy remek kreatív madárházikó és egy már készen megvásárolható különleges madáretető ötletet szeretnénk bemutatni.

Hape Madáretető ablakra

Egy körívet mintázó, tapadókorongokkal az ablakra rögzíthető madáretető, melyet a világ legnagyobb fajátékgyártója a Hape alkotott meg. Kialakításának köszönhetően kismadarak könnyen hozzá tudnak férni az eleséghez, így biztosítva remek megfigyelési lehetőséget a gyerekeknek.
A madarak közelről való megfigyelése hatalmas élmény a gyerekek számára és mindig örömteli pillanatokat nyújt.
Ezen kívül kellemes madárcsicsergéssel és nyugalommal tölti meg mindennapjainkat.
Mivel a madáretetőt tapadókorongokkal kell rögzíteni, ügyeljünk arra, hogy ne töltsük túl eleséggel, hiszen az etetőnek a saját súlyán kívül az eleséget és a madarak súlyát is meg kell tartania. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a tapadókorongok megfelelően tartanak-e és szükség esetén rögzítsük újra a madáretetőt.
További fontos tudnivaló, hogy ügyeljünk a madártető tisztaságára. Rendszeresen tisztítsuk ki alaposan!

Madárházikó Hama vasalható gyöngyökből

A vasalható gyöngyöket a legtöbb szülőnek nem kell bemutatni. Aki foglakozott már ezzel a kreatív hobbival, az tudja, hogy a Hama kínálja a legnagyobb választékot és a legjobb minőséget.
Nem csak gyerek számára nyújt tartalmas kikapcsolódást, hanem a felnőttek is megvalósíthatják elképzeléseiket segítségével, legyen szó lakásdekorációról, használati tárgyakról, vagy akár divat kiegészítőkről.

A Hama madárházikó megvalósításához összekapcsolható négyzet alaplapokra és a vasalható gyöngyökből a kedvenc színeinkre lesz szükség, amik majd jól mutatnak a kertben is.
Ezután már csak némi kézügyesség és türelem kell és máris készen van a saját készítésű, egyedi madárházikónk, aminek a kismadarak is nagyon fognak örülni!

 

Íme a kirakási segédletek, melyek színei és mintái tetszőlegesen változtathatók:

További Hama vasalható gyöngy ötletekért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat, ahol minden héten új, inspiráló ötletekkel jelentkezünk.

Mit adhatunk eleségként a madaraknak a madáretető tálkába?

Mindenféle magvakat, pl.: lenmag, napraforgó, natúr mogyoró, szezámmag, búza, kukoricadara, madáreleség, alma, körte, szőlő, kökény, csipkebogyó, cinkegolyó, marhafaggyú.
Lehet, hogy előre nem gondolnánk rá, de még a következőket is szívesen megeszik a madarak: főtt tészta, főtt rizs, főtt zöldségek, tojás (keményre főtt), lágy kutyaeledel, lágy macskaeledel, lisztkukac.

Amit NE adjunk a madaraknak:

Az alábbiak könnyen megromlanak, megsavanyodhatnak, ezért ahelyett, hogy segítenénk vele a madarakat, akár súlyosan is megbetegíthetjük őket.
Ezeket kerüljük a madáretetőkbe kirakni: kenyér, kalács, liszt, kifli, zsemle, nyers tészta, felvágott, száraz kutyaeledel, száraz macskaeledel, morzsa, sós vagy paprikás szalonna, sós sajt, kolbász, chips, ropi, pattogatott kukorica, nyers rizs, csontkukac (nagyon fertőző).

 

A Hape és Hama termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, cégünk, a HOR Zrt.

 

Ezt is olvasd el!