Hama vasalható gyöngy – Ötletek síkban, térben

Számtalan virág formát is alkothatunk Hama vasalható gyöngyökből

Hama vasalható gyöngy – Ötletek síkban, térben

 

A legtöbb szülő számára ismerős kreatív játék a Hama vasalható gyöngy. A gyerekek már 3 éves kortól elkezdhetnek vele játszani és kis szerencsével egy élethosszig abba sem hagyják. 😊
A vasalhatő gyöngy ugyanis nem csak egy rendkívül jó készségfejlesztő játék, hanem a kreatív elfoglaltságot kedvelő felnőttek számára is remek kikapcsolódás a DIY (do it yourself) hobbi területén.
Nagy előnye, hogy nem igényel különösebb szakképzettséget, csak némi kézügyességet, fantáziát és türelmet.
A Hama Dániában készül, már több, mint 50 éve. Ez a komoly múlt és szakmai tapasztalat biztosítja azt, hogy a Hama vasalható gyöngyök és alaplapok a legjobb minőségűek, a legmegbízhatóbbak és a legnagyobb választékkal rendelkeznek a kínálatban.
A választék tényleg zavarba ejtően hatalmas: csak az 1000 darabos vasalható gyöngyből, több, mint 70 féle színvariáció érhető el. Élénk, pasztell, csillámos, csíkos, fluoreszkáló, átlátszó színekben találunk igényeinknek megfelelő csomagokat. Az alaplapoknál, készleteknél és kiegészítőknél ugyanígy hosszú ideig válogathatunk a széles választékban.
Az alábbiakra viszont mindig figyeljünk a kiválasztásnál:
Midi gyöngyhöz csak Midi alaplap használható! (5 éves kortól ajánlott)
Maxi gyöngyhöz csak Maxi alaplap használható! (3 éves kortól ajánlott)

Ötletek síkban

Mint minden kreatív játékban, hobbiban, úgy itt is igaz, merjünk elrugaszkodni a kötöttségektől, engedjük szabadjára a fantáziánkat! Használjuk bátran a rendelkezésre álló hatalmas színválasztékot!
A legtöbb esetben mindenki valamilyen ember-, vagy állatfigurás alaplappal kezdi a Hama vasalható gyöngyökkel való ismerkedést. Minden évben érkeznek újdonságok az alaplapok és a színek közé is, de azért megfigyelhető, hogy vannak örök slágerek:

A legnépszerűbb Hama alaplapok között megtaláljuk a lovacskát, az unikornist, a delfint és a kutyust is.ama

 

 

Ünnepekre, a szezonális alaplapok között is válogathatunk, legyen szó a húsvéti készülődésről,

A Húsvéti ünnepekre készíthetünk Hama vasalható gyöngyökből nyuszit és tojást is

vagy akár a karácsonyról.

A karácsonyii ünnepekre készíthetünk Hama vasalható gyöngyökből karácsonyfát és csillagokat is

Az univerzális alaplapok (kör, hatszög, négyzet) nagy előnye, hogy tetszőleges mintát készíthetünk segítségükkel. A négyzet alaplapból találunk összekapcsolhatót is, így az elkészült kép, vagy minta méretét bátran megnövelhetjük.

A Hama vasalható gyöngyöket szinte végtelet területen használhatjuk fel, köztük a lakásdekorációban is.

A már említett kiváló minőség és a hatalmas színválaszték miatt, a felhasználási lehetőségek szinte határtalanok. Egy egyszerű poháralátéttől, a fali, vagy asztali dekorációig mindent megálmodhatunk és megvalósíthatunk a Hama vasalható gyöngyökből.
A Hama vasalható gyöngyöket asztali és fali lakásdekorációra is használhatjuk

Nem csak magunknak, hanem akár ajándékba is készíthetünk mintákat, díszeket, a kézzel készített meglepetésben mindig ott lesz a szeretet, a rá fordított idő és az is, hogy az alkotás közben is az ajándékozottra gondolunk és a széles mosolyra, ami majd elönti arcát, mikor megpillantja művünket.
Valentin, nap, Anyák napja, Pedagógus nap, Apák napja, Halloween, Farsang és természetesen névnap, születésnap is alkalmas lehet, hogy meglepjük szeretteinket egy egyedi, kézzel készített ajándékkal.

Aki valamennyire kreatívkodik, az bizonyára jól látja, hogy az elmúlt években milyen nagy teret hódít és mennyire népszerű a DIY – csináld magad – hobbik sokasága.
A Hama vasalható gyöngyök nagy előnye, hogy ha már van egy kis tapasztalatunk a „hamázásban” akkor bátran kipróbálhatjuk a térbeli alkotásokat is, ezzel új szintre emelve az addig sem unalmas kreatív elfoglaltságot. Ahogy azt a bevezetőben már említettük, nincs életkor megkötés, a gyerek és a felnőtt egyaránt megleli benne örömét. Plusz hozzáadott érték, hogy értékes, minőségi időt tölthet együtt gyermek és szülő, miközben elkészül a közös alkotás.

Ötletek térben

Nem kell megijedni, nem lesz nehéz, vagy megvalósíthatatlanul bonyolult. Akad olyan forma, mely a pici ragasztás mellett, csak némi hajlítást igényel a vasalást követően, amíg nem hűltek ki a gyöngyök. Jó példa erre a homár szalvétagyűrű:

Egyedi asztaldekoráció a homár szalvétagyűrű

Vagy ez a szivárványos Crocs:

Crocs papucsunkat is egyedivé tehetjük Hama vasalható gyöngyökkel

Esetleg ez a Halloweeni töklámpás:

Hama vasalható gyöngyökből még töklámpást is készíthetünk

Vagy az a gyönyörű gyerekszobai asztali lámpa:

Ötletes, gyerekszobai lámpa

Szintén csodás ötleteket valósíthatunk meg, ha az egyes kivasalt rétegeket egymásra, egymáshoz rögzítjük pillanat-, vagy gyurmaragasztóval.

Számtalan virág formát is alkothatunk Hama vasalható gyöngyökből

3Ds állatokat is készíthetünk Hama vasalható gyöngyökből

3D-s lakás- és kerti dekorációra is alkalmas a Hama

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyöngyöket nem csak vasalni, hanem fűzni is lehet, így a lehetőségek tárházát így megsokszorozva, különböző divat kiegészítőket és használati tárgyakat is készíthetünk.

Különböző divat kiegészítőket is készíthetünk Hama vasalható gyöngyökből

Különböző divat kiegészítőket is készíthetünk Hama vasalható gyöngyökből

A Hama gyöngyöket nem csak vasalhatjuk, hanem fűzhetjük is, így nagyszerű használati tárgyakat is készíthetünk.

 

Amennyiben nem csak a saját fantáziádra szeretnél támaszkodni, hanem örömmel fogasz mindig újabbnál-újabb ötleteket, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat, ahová rendszeresen töltünk fel Hama inspirációkat.

Jó játékot, kellemes kreatív elfoglaltságot kívánunk a Hama vasalható gyöngyökhöz!

A HOR Zrt. a Hama vasalható gyöngyök hivatalos magyarországi forgalmazója.

 

Ezt is olvasd el!