Dubie építőjátékok

A HOR Játék bemutatja a DUBIE építőjátékokat

Az építőjátékot, mint fogalmat senkinek nem kell bemutatni. Biztosan mindenki találkozott már fakockákkal, golyópálya építővel, Lego-val, de számtalan óvodában népszerű a papírtégla, vagy épp a mágneses építőjátékok. Ebben a blog cikkünkben a DUBIE építőjátékait szeretnénk bemutatni.
Számos fejlesztési területre gyakorolnak jótékony hatást ezek a játékok, íme néhány ezek közül:

  • Kézügyesség, finommotorika
    Az építőelemek egymásra illesztéséhez, az alkotáshoz elengedhetetlen a kezek, ujjak ügyessége, hogy az építmény ne dőljön össze. Miközben dolgoznak a kis kezek, keresik a megfelelő darabokat, a szem kéz koordináció és a térlátás is fejlődik
  • Fantázia, kreativitás
    A legtöbb építőjáték nem csak egyféleképpen rakható össze, hanem számtalan variációt hozhatnak létre belőle a gyerekek. A formák, a színek a méretek kiválasztása, majd az alapoktól a befejezésig történő építés remekül fejleszti a kreativitást.
  • Szociális készségek
    Amennyiben nem egyedül játszik a gyermek, akkor hamar eljön az a pillanat, amikor ugyanazt az építőelemet nézik ki többen is. A kapcsolatok építésében is fontos szerepet kap, hogy meg tudják beszélni, hogy kinek, milyen ötlete van, milyen is legyen az építmény. A közös alkotás nem csak konfliktushelyzetet teremthet, de megadja az együttműködés örömét is.
  • Számolás, sorozatalkotás
    Az iskolai feladatok között is szerepelnek majd olyanok, melyeket az építőkockával történő játék közben gyakorolhatnak a kicsik is. Ilyen például a színek és méretek megfelelő mennyiségű kiválogatása közben a számolás, a sorozatalkotás, a párosítás, vagy épp a csoportosítás.

DUBIE építőjátékok

A DUBIE márkájú termékek kiváló minőségű ABS műanyagból készülnek, Duplo kompatibilisek, alkatrészei 100%-ban kompatibilisek a jól ismert dán gyártó nagyobb méretű építőelemeivel.

Első matematikai építőkockám

Nem csak építőjáték, de matematikai gyakorló eszköz is egyben.
A színes építőelemek között találhatók számozott darabok és matematikai műveleti jelek is.
Ezen kívül a dobozban található még 10 darab feladatkártya, melyek egyik oldalán számképek, másik oldalán állatok képei láthatók.
Segít megismerni 1-től 9-ig a számok és mennyiségek fogalmát, az összeadás, valamint a kisebb nagyobb kérdéskör problematikáját is.

Kreatív állatos képépítő

Ebből a 90 darabos készletből, 10 különböző állat képe rakható ki síkban. Képkártyákat is rejt a doboz, melyek nem csak a kirakásban nyújthatnak segítséget, de az állatok angol neve is olvasható rajtuk.
Az egyes képek 8-9 elemből állíthatók össze, az építőelemek színe is segíti az összetartozó elemek kiválogatását.
Az alaplap felhasználható a többi DUBIE építőjáték készlethez is.

Mozaik építő alaplappal ötletfüzettel – vizuális készségfejlesztő

Az előzőhez hasonlóan, ebben is síkban alkothatnak képeket a gyerekek.
A készlet 208 építőelemet, egy alaplapot és egy ötletfüzetet tartalmaz, így garantálva, hogy hosszú időre lekösse a kicsiket.
Ha a füzetkéből elkészült az összes kép, akkor elő lehet venni a saját fantáziát, így megdolgoztatva az agytekervényeket, mert az egyes elemeken látható ívelt, vagy szögletes minták együtt kell, hogy kiadjanak egy képet.

Szórakoztató számolás-építőkockák

Ez is egy építő- és matematikai játék egyben. A kicsik kezeire tervezett méretben, vidám színekkel gyakorolhatók a matematika alapjai. Rakjátok össze az oszlopokat színek szerint és végezzetek műveleteket, mintha számoló rudakat használnátok!
A készlet az alaplapon és az építőkockákon kívül tartalmaz számozott elemeket is, melyek a számképek megtanulását segítik.
A dobozban megtalálható még 10 darab kártya, melyek egyik oldalán állatok képei, a másik oldalán pedig a számképek láthatók.

Ezt is olvasd el!