Goula – Első társasjátékom sorozat

Kínálatunk évek óta egyik legnépszerűbb termékcsaládja a Goula. Ez a spanyol márka a szuper játékötletekkel és a rendkívül jó minőséggel érte azt el, hogy folyamatos az érdeklődés irányukban. A legkisebbeknek szóló színes építőkockáktól, a fogantyús kirakókon keresztül a szabály-, logikai- és társasjátékokig számos fantasztikus megvalósítást találunk. A vidám színek, a kedves formák, a többségében fa, vagy karton alapanyag hamar a gyerekek kedvencévé válnak és természetesen a szülők tetszését is elnyerik. Ezek a játékok nem csak az önfeledt szórakozást garantálják, de egyszerre akár többéle készséget, képességet is fejlesztenek. Eladási toplistánk hosszú ideje elmaradhatatlan szereplői az Első társasjátékom szorozat tagjai. A két nagy kedvenchez (A három kismalac, Piroska és a farkas) idén érkezett még egy új, autóversenyes kiadás is.
Ebben a blog cikkünkben ezeket a társasjátékokat mutatjuk be nektek.

Első társasjátékom – A három kismalac

A jól ismert mese története bájos fa figurákkal, szemet gyönyörködtető megjelenéssel.
A játék célja: A három kismalacnak hamarabb kell hazaérnie a kis házikóba, minthogy a farkas odaérne és bemászna a kéményen. Az nagyméretű fa figuráknak, az egyszerű és könnyen követhető szabályoknak köszönhetően, már kétéves kortól játszható ez a kooperatív társasjáték. A játékidő 10 perc, így gyorsan lejátszható egy-egy kör, megtartva a figyelmet és izgalmassá téve, hogy a farkas, vagy a malacok győzedelmeskednek. Ebben a dobókockás játékban a saját dobásod a többi szereplő lépésére is hatással lehet, attól függően, milyen szín lesz a kockán. Még az is lehetséges, hogy mindhárom kismalac egyszerre léphet egyet. Ez akkor fordulhat elő, ha a kockával virágot dob valaki és a mezőről felemelt fa korong alján malackák láthatók. Garantált a könnyed szórakozás akár kismalac, akár farkas vagy a játékban.
A játékhoz készített rövid bemutató videót itt tekinthetitek meg.

Első társasjátékom – Piroska és a farkas

A mindenki által ismert és kedvelt mesét kelti életre ez az egyszerű szabályok szerint játszható társas. A játék célja: Piroskának hamarabb kell hazaérnie a Nagymama házába, mielőtt a farkas odaérne és megenné a Nagyit.
A játékot a megjelenésén és a minőségén kívül az is különlegessé teszi, hogy ez is egy kooperatív játék, melyet a kicsik már kétéves kortól kipróbálhatnak. A játékidő kb. 10 perc, így a legkisebbek figyelme sem kalandozik még el ennyi idő alatt és a szereplőket is gyorsan váltogathatjuk, hogy ki melyik figurát terelgesse a játéktáblán. Dobókockás játék, melyben saját dobásod könnyen lehet, hogy a másik szereplő előre lépését teszi lehetővé, függően a dobott színtől, illetve figurától. Bár Piroskának hosszú utat kell megtennie, azért a készítők gondoltak arra is, hogy ezt az ösvényt gyorsabban is meg tudjuk tenni. A kocka megfelelő színének dobása után, segítség képpen még a réten helyet kapó, fenyőfát ábrázoló fa korongok alján, ha pillangót találunk, előre ugorhatunk Piroskával a következő pillangós mezőre a táblán.
A játékhoz készített részletes szabályismertető videónkat itt tekinthetitek meg.

Első autóversenyem

Versenyzők, indítsák be a motorokat!
A Goula kedves, vicces figurákkal játszható társasjátéka az autóversenyzés világába kalauzol minket. Egy szám- és egy színdobókocka, nagyon egyszerű szabályok, így már 3 éves kortól ajánljuk.
A játék célja: Légy Te az első, aki célba ér! Szerezd meg a kupát!
Lépéseinket a táblán nagyban tudják befolyásolni a színes mezők, melyeken közlekedési lámpák, alagutak, defektes abroncsok, vagy épp egy baleset látható. A szabályoknak megfelelően, akár ugorhatunk előre, vagy léphetünk hátra, de még akár a kiindulási rajt mezőre is. Defektes abroncsinkat a jópofa autószerelő műhelyben fogják megjavítani, innen folytathatjuk majd a száguldást. Ha sikerül elsőként átrobognunk a célvonalon, akkor megnyertük a versenyt, de a dobogós helyekért még küzdhetnek a többiek.
A játékidő itt sem több, mint 10-15 perc, így akár több, nagyon pörgős, izgalmas versenyt is megvívhatunk egymás után.
A játékhoz készített részletes szabályismertető videónkat itt tekinthetitek meg.

Jó játékot kívánunk!

Ezt is olvasd el!