Hape újdonságokból szemezgettünk

Mint minden évben, idén is eljött az a pillanat, hogy kezünkbe foghattuk és kipróbálhattuk a Hape játékok 2024-es újdonságait.
Kis háttérinformáció azoknak, akik eddig még nem hallottak volna erről a márkáról, bár lehet, hogy elsőre hihetetlen lesz olvasni, de csak a felsőfokot emlegetve tudunk a Hape-ról írni:
A világ (egyik) legnagyobb fajátékgyártója, több, mint 70 országban megtalálhatóak termékeik. A megdöbbentően nagy választék a fajátékoktól, a homokozójátékokon át a fürdőjátékokig terjed, korosztályban a babáknak szóló játékoktól, az óvodás korú gyermekeket szórakoztató megoldásokig.  Folyamatos innovációiknak és német technológiai előírásokkal készült termékeknek köszönhetően irányt mutatnak a játékgyártás többi szereplőinek is. A játékok minden apró részletén, a felhasznált anyagok érzetén már a képek alapján eldönthető, hogy ennél jobb minőségű játék márkát nehéz találni.

Most pedig jöjjön az idei újdonságokból egy rövid összefoglaló:

Hape természet piramis építő

A dobozt először kézbe fogva, először a súlya lep meg majd minket, hogy milyen nehéz. Van benne anyag az biztos. Nem véletlen, hiszen tömör (FSC jelölésű*) fa alapanyagokból készült. A készletben 22 darab pasztellszínű elem található. Már 2 éves kortól ajánljuk, mert egy remek építőjáték a piciknek. A finommotorikus mozgások fejlesztése mellett gyakorolhatók a színek, színárnyalatok felismerése is. Ez az építőjáték azonban nem csak a hullámos elemeket tartalmazza, hanem kedves kis állatfigurákat is, így egy nyuszi, egy maci, egy pingvin és egy kis krokodil is a csomag részét képezi. Vidám, modern színösszeállításának és esztétikus megjelenésének köszönhetően a játékos polc igazi dísze lesz.

Hape Hordozható Matatófal

Mint ahogy a nevében is benne van, a gyerekek bárhová magukkal vihetik ezt a különleges és sokoldalú játékot, mely elsősorban a kézügyességet és a finommotorikus mozgásokat hivatott fejleszteni.
A házikón különböző megoldásokkal nyitható ajtók, éjszakai fényként is használható, kapcsolható kis lámpás, játékóra és figyelemfelkeltő feliratok is helyet kaptak.
A kis kezeket retesz, kulcsos ajtó, csatos zár, kallantyú és láncos retesz tornáztatja meg. Ha sikerült kinyitni az ajtókat, akkor különböző meglepetések tárulnak fel. Itt egy kiscica, ott a magát nagymamának álcázó farkas, vagy épp Piroska bukkannak fel a feltáruló ajtók mögött.

Hape Fodrászkészlet köténnyel

A Hape kínálatában igen nagy a választék a szerepjáték kiegészítők között, legyen szó a konyhai, a doktoros, vagy épp a barkács játékokról. Ami a szépészetet illeti a Szépítkező szett mellé most megérkezett a kis fodrászok elengedhetetlen kellékeit tartalmazó készlet is. Az utóbbi évek trendjeit követve, ezek a fodrász eszközök, kiegészítők szép pasztell, illetve natúr fa színekben készültek. Megtalálható itt minden, amire a kis hajszobrászok vágyhatnak: fodrász kötény, kendő, olló, fésű, elemes hajszárító, hajlakkos üveg, hajvasaló, kis ecset, hajcsattok, tépőzáras hajcsavarók.
A strapabíró, fából és műanyagból készült elemek mind a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően készültek, így az otthoni és az óvodai környezetben is jól helytállhatnak.
További érdekesség, hogy a kis hajszárító pontosan olyan hangot ad ki, mint az igazi, így is növelve a játék valódiságát.
Ezt a készletet használva már nem csak fésülgetni lehet a játékbabák haját, hanem megnyithat az otthoni fodrász szalon és szebbnél-szebb frizurákat készíthetnek a gyerekek.

Hape Első Bébijáték készlet

Már csecsemőkortól használható ez a nagyszerű játék válogatás, mely a legkisebb kezek számára lett megalkotva. Fejleszti a babák látását és tapintását, így segítve fejlődésüket.
Strapabíró és teljesen biztonságos. Többségében (FSC) fa alapanyagokból készült, natúr fa és visszafogott pasztellszínek felhasználásával.
A készletben megtaláljuk:

  • a fából készült, négykerekű tologatható kutyust,
  • a fából készült halacskát, melyben két színes fa korong mozgatható,
  • a fából és puha műanyagból készült gyöngyös rágókát, macis függővel,
  • a fából készült, gurítható, rázható csörgőt, melyben egy kis fém csengő csilingel,
  • és a műanyagból és fából készült, csörgős polipot mely bármely sima felületre öntapadójával rögzíthető.

Hape Első okos konyhám

Tovább a szerepjáték vonalon, íme itt egy újabb remek kiskonyha.
Mivel lapraszerelve szállítjuk, így apának is lesz némi elfoglaltsága vele, mielőtt a gyermek elkezdhetne vele játszani. 😊
Visszafogott, szürke-fehér színvilágával biztosan passzolni fog minden gyerekszobába. Relatíve kis helyen elfér, mégis sok mindent tartalmaz a készlet, így kínál tartalmas szórakozást a gyerekeknek.

A négy lábon álló, fából készült kiskonyhában mindent megtalálnak a kis szakácsok, amire a családi ebédek elkészítéséhez, vagy a vendéglátáshoz szükség lehet.
A szeletelhető zöldégeket- gyümölcsöket mosogatóban tisztíthatjuk meg. A sütőben és a főzőlapon készülhetnek a saját specialitások, miközben működik a világító és hangot adó páraelszívó. A szennyes edényeket, ezközöket, a mosogatógépbe téve varázsolhatjuk tisztává.

*FSC (Forest Stewardship Council) jelölés jelentése: hogy az előállításhoz használt fa- vagy egyéb anyag olyan helyről származik, ami megfelel a szervezet környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi szabványainak. Ami annyit tömören a fenntartható erdőgazdálkodást, az újratelepített erdőket foglalja magába. Az FSC tanúsítvány megszerzése önkéntes és évente meg kell újítani.

 

A Hape termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, cégünk, a HOR Zrt.

 

Ezt is olvasd el!