Gördeszka - minden irányba gördülő Szuperdeszka, ZÖLD

LAP
LAP 42908Z
40x31 cm
1 darab gördeszka, 4 darab gumírozott kerék, 1 csomag szerelék
1
3 - 10 év
Unisex
Műanyag
  • 10 010 Ft 8 120 Ft
Raktáron
Rendeld meg 9 óra 47 percen belül, hogy akár már a következő munkanapon átvehesd a csomagod, amennyiben rendelésed nem tartalmaz túlméteres terméket.
A termék vásárlásával 406 Ft összeggel támogathatsz egy általad választott intézményt, a HOR Bónusz program keretein belül.
Bővebben a programról

Minden irányba guruló gördeszka.
Gyermekek, felnőttek számára kül- és beltéren használható, speciális fejlesztő- és játék-eszköz.

Főbb feladatai: leküzdi a félénkséget, fejleszti az önértékelést, fejleszti a mozgáskoordinációt, fejleszti a szem-kéz-láb koordinációt, a két agyfélteke működését összehangolja, összehangolja a mozgást teljes testi szinten. 
Preventíve és terápiás céllal használható tanulási képességek fejlesztésére, csökkentheti a magatartási, viselkedési zavarokat, fejleszti a figyelmet, térérzékelést, irányérzékelést. 
Csoportos használatban jó hatással van az alkalmazkodókészségre, hát-, has-, comb-, far-, karizom erősítésére. 
Jól alkalmazható, így akár a hanyag tartás megelőzésére is alkalmas, vagy a gyógytornában kiegészítő, segítő eszköz. 
Meglévő, kórosan fennmaradt csecsemőkori reflexek leépítésére kiválóan alkalmas. 
Bilaterális mozgáskoordinációt fejleszti, oldaliság kialakításának segítése, kevert oldaliság rendezése, kitartást, monotónia tűrést, szabálykövetést erősíti, összevonható kognitív feladatok végzésére, ezzel tanulási zavarok kezelésére,megelőzésére is alkalmas.
Időseknél segít a demencia megelőzésében, agyi történések után rehabilitációs eszközök lehetőségét bővíti és színessé teszi.

Alkalmazása: önállóan, ketten csoportban, fekve, sarkon ülve, négykézláb, ülve, állva, térdelve a deszkán ülő számára aktívan és passzívan.

Hogyan hat: fejlesztő tornán elsődleges eszköz, hiszen rengeteg problémában segítő eszköz a deszka.

Picik számára, akár már pár hetes kortól egy kellemes egyensúlyi ingert adó lehetőség az eltolódott izomtónus helyreállítására, segítésére, de megelőzésképpen is jól alkalmazható. 
Nagyobbaknak már konkrét feladatok adásával lehet kombinálni az egyensúlyi ingert a kognitív feladat végzéssel, ami igencsak megmozgatja az agy minden területét, így beszédproblémákra, részképesség problémák segítésére kiváló eszköz.

Önállóan, saját magát hajtva összehangolja a törzs-kar-láb mozgatását, ami egy komplex idegrendszeri munkát feltételez. 
Ezért alkalmas fejlesztésre is, hiszen azok a gyerekek, akik nem képesek eleinte hajtani az eszközt, játékosan megtanulják, miközben két agyféltekéjük közti kapcsolat tekintetéből idegrendszerük folyamatosan érik az egyensúlyi inger segít a magatartás, viselkedés, figyelemzavarok kezelésében is. 
A fej, láb, kar és a törzs összehangolt működése az élet számtalan területén fontos számunkra. 
Ezáltal vagyunk képesek korrigálni veszélyes helyzeteket, autót vezetni, eséseket megelőzni, vagy egyszerűen csak ülni a padban és írni, miközben figyelmünk a tanítón van, főnökünk beszél hozzánk és mi végezzük közben a feladatunkat.

Csoportos használatakor gyors és pontos reagálásra kényszerít minket, rá kell hangolódnunk a másikra fizikai és érzelmi szinten is. 
Ez a kooperáció az életünk minden területén jelen van, e nélkül nem tudnánk létezni. 
A közösen szerzett örömteli élmény pedig olyan pozitívan gazdagítja napjainkat, amitől testünk-lelkünk egészségesebbé válik. 
Megtanulja csoportos keretek között a gyermek, hogyan alkalmazkodjon, viselkedjen. 
Empátiát, türelmet, toleranciát, együttműködést is tanul. fejleszti a tér-távolság-mélység-sebesség megítélését, ami később segíti eligazodni a gyermeket a világban, talpon maradni és alkalmazkodni minden körülményben. Legyen az a buszon utazás vagy gyalogos, autós közlekedés során.

Nagyobbak tanulás közben is használhatják, mert az agy fogékonyabban működik miközben mozog a test, így könnyebb memorizálni verseket, idegen szavakat, definíciókat. 
Segítség lehet felnőttek agyi sérülése következtében kialakult problémák kezelésében, a test újrahangolásában, idegi összeköttetések kialakításában, valamint egy lehetőség a demenciák megelőzésére. azok számára, akiknek az eszköz hajtása már automatizálódott, lehetőség nyílik arra, hogy kezüket használva különböző feladatokat hajtsanak végre. 
Ezzel még erősebb agyi aktivitás jön létre, fejleszti a koncentráló képességet, szervezőkészséget, figyelmet, feladattudatot, függetlenítő mozgásokat, amik mind jótékonyan hatnak a tanulási készségekre, önbizalomra. használhatják úgy is, hogy előre megépített pályán kell végighaladni, ami az előzőleg elmondott készségeket még erősebben fejleszti. kreativitást fejlődését, önálló gondolkodást is elősegíti, végtelen számú játékos lehetőséget biztosít, és ehhez elég egyszerűen az eszközt odaadni a gyermeknek és hagyni, hogy kibontakozzon/zanak.

FONTOS, HOGY A FEJLESZTŐESZKÖZT MINDEN ESETBEN PEDAGÓGUS, TERAPEUTA VAGY SZÜLŐ JELENLÉTÉBEN HASZNÁLJÁK! EGYES FELADATOK ÜTÉSCSILLAPÍTÁST IGÉNYELNEK!

A kerekek gumival borítottak, így megakadályozzák, hogy a padló burkolatában kárt tegyen a gördeszka.

A terméket szétszerelt állapotban adjuk (csak a kerekeket kell felcsavarozni az aljára).

A minden irányba elmozduló eszközzel kiválóan fejleszthető a térpercepció és az egyensúlyérzék.
Álló, ülő és fekvő helyzetben is használható.

Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Kérdezz bátran!

+36 1 3225 221

Biztonságos vásárlás

14 napig elállhat vásárlásától!

Ingyenes házhozszállítás

40 000 Ft felett, kivéve a túlméretes termékek

Házhozszállítás futárszolgálattal

1-3 munkanap

Ingyenes átvétel GLS Csomagponton

40 000 Ft felett, kivéve a túlméretes termékek

Kapcsolódó termékek

Gördeszka - minden irányba gördülő Szuperdeszka, KÉK
10 010 Ft 8 120 Ft
Gördeszka - minden irányba gördülő Szuperdeszka, PIROS
10 010 Ft 8 120 Ft
Gördeszka - minden irányba gördülő Szuperdeszka, SÁRGA
10 010 Ft 8 120 Ft
Gördülő autó 24 hó+
14 960 Ft
Cirkáló - Gonge 12 hó+
45 240 Ft
Gördülő deszka
Gördülő deszka

Raktáron
26 340 Ft
Rugós deszka
Rugós deszka

Raktáron
19 800 Ft