Karácsonyi ajándéktippek kisiskolásoknak

A kisiskolás és kiskamaszkorú gyerekek számára válogattuk össze ezt a karácsonyi ajándéktippekből álló csokrot.

Ebben a cikkünkben a nagycsoportos és iskolás korú gyerekeknek szóló ajándéktippek csokrát nyújtjuk át, a kicsiknek való ötleteinket pedig itt találja.

Ajándéktippek 5–7 éveseknek

Komoly intellektuális kihívást jelent a trükkös Robot Arcok társasjáték, melyben a pörgettyű megforgatása után a tökéletes forma- és színmegfigyelésen alapuló párosítással lehet elnyerni a zsetonokat. 

 

Az öt-hét éveseknek szóló ajándéktippek csokrában építőjátékot, társast és ugróiskolát is találunk.

 

Hama

A kreatív Hama vasalható gyöngyök Maxi változatát a kicsiknek már ajánlottuk, a nagyobb gyermek ügyesedő finommotorikus készségével, az egyre bonyolultabb mintákkal és formákkal azonban a Midi gyöngyök és alaplapok újabb és újabb kétdimenziós figurák alkotására inspirálják a nagyobbacska gyerekeket is. 

Fat Brain Toys

A kreatív formaalkotó játékok egy másik válfaját gazdagítják a Jixelz kreatív kirakók, amelyekkel a puzzle elve alapján alkothatnak számtalan színes figurát az ügyesedő kezecskék a megadott minták, vagy akár a saját fantáziájuk alapján.

Hape ajándéktippek

  1. A türelmet és a kitartást, no meg a precíziós kézügyességet fejleszti a lélegzetelállítóan izgalmas Ne ess le! társasjáték és annak óceáni kalandos változata, melyeket többen vagy egyedül egyaránt lehet játszani. Izgő-mozgó gyerekeknek különösen nagy kihívás!
  2. A babázni szerető kislányoknak egészen biztosan a szívük álma egy gyönyörű babakocsi vagy bölcső a babának, mellé egy szép bútordarab a babaházba. 
  3. A járművek és a mechanikus működés meg a szerelés megszállottjai – apukákat is beleértve! – imádni fogják a Hape járgányos játékait, például a részben fából készült minőségi Szuper terepasztalt, ami vasúthálózattal, sorompóval, forgalomirányítóval és még sok-sok kiegészítővel van felszerelve, ráadásul még kisautókkal is lehet rajta kocsikázni. 
  4. Na és ki ne vágyna egy igazi űrhajós kalandra? A kis kreatív pilótáknak való a négyemeletes Hape űrhajó.

 

A kisiskolás és kiskamaszkorú gyerekek számára válogattuk össze ezt a karácsonyi ajándéktippekből álló csokrot.

 

Beleduc

Ebben az életkorban a gyerekek már imádják a társasjátékok izgalmait! A színes-látványos Boszorkánykonyha az egyszerű memóriajátékok elvét turbózza fel kreatívan izgalmasra. 

Játékszőnyeg ajándéktippek

Főként a mozgékonyabb gyerkőcöknek ajánljuk az ugróiskolás szőnyeget, mely sokféle mozgásos és intellektuális játékra kínál lehetőséget, miközben észrevétlenül a számképek elsajítására is használható – mint tudjuk, mozgás közben hatékonyabban működik a memória és a tanulás. De számtalan egyéb izgalmas játszó- és matematikai-logikai fejlesztő szőnyeg közül tudnak a kínálatunkból válogatni, a kisgyermek érdeklődése és személyisége szerint.

A Matematikai twisterrel játszi könnyedséggel megtanulhatók nemcsak a számok, de az összeadás és kivonás is, miközben igazi önfeledt móka ez az egyszerre ügyességi és gondolkodtató játék – azt pedig már tudjuk, hogy mozgás közben mennyivel gyorsabban mozognak az agytekervények, főleg, ha időre megy a verseny!

 

A hét-kilenc évesek már komolyabb összpontosításra is képesek, így az ajándéktippek csokrát is ennek megfelelően állítottuk össze.

 

7–9 éveseknek szóló ajándéktippek

Beleduc

Kisebbek is játszhatják a Képkirakó kockák egyszerűbb kirakós feladatait, ám a minden oldalán egy-egy színes mintatöredéket tartalmazó fakockákkal nem is olyan könnyű kitenni a minden irányba passzoló, egyre nehezedő mintázatokat.  

Fat Brain Toys

Szintén alaposan igénybe veszi a logikai és konstrukciós készséget a Crankity – Pörgesd fel az agyad! játék, amelyben a különböző nehézségű feladatkártyák alapján kell működő fogaskerék-rendszert kiépíteni az alaplap és a színes fogaskerekek felhasználásával. 

Dixit társasjátékok

Ebben az életkorban érdemes bevezetni a Dixit játékcsaládot, mely a világ egyik legkedveltebb társasjátéka, nem véletlenül számtalan nemzetközi díj nyertese. A gyönyörűen illusztrált asszociációs játék során újabb és újabb fantázia szülte történeteket alkothatunk, mely kiváló családi program is lehet.

Egyéb játékok

Rengeteg féle vidám, mozgalmas szabadtéri csapatjátékot tesz lehetővé a Kooperatív ernyő, mely az önfeledt játék és nevetés forrása, miközben összehangolt együttműködésre is tanít. 

Ajándéktippek a 10–12 éves korosztálynak

Fat Brain Toys

Komoly szellemi kihívást jelent a Coggy – Fogaskerék alakító, melynek sorba fűzött kerekeit térben kell addig hajlítani-tekerni, míg sikerül kirakni a négyféle nehézségi szint szerinti feladatkártyák feladványait. 

 

A tudomány területére kaphatnak belépőt azok, akik a Clementoni játékok ajándékötletei közül választanak.

 

Clementoni ajándéktippek

  1. A Clementoni tudományos készletei kiskamasz fiúknak és lányoknak kínálnak izgalmas kísérletezési lehetőséget, például biokozmetikumok laboratóriumi készítéséhez, 
  2. Ecorobot robotfigura építéséhez, melynek során szerelés közben megismerkedhet a gyermek a robotika alapjaival is. 
  3. Az Archeofun – Vulkánok segítségével pedig az egyik legérdekesebb földtani jelenséget, a vulkánkitörést tudja reprodukálni alkalmi geológuspalántánk.  

Vidám, nevető kamaszok? Igen!

Kamaszaink imádják a nevetős társasjátékokat, főleg, ha az ellenfél csapatának adhatnak fricskát. Vicces és változatos partijáték például a szókörülíró Alias, vagy az Igen? Nem? Egyik sem!, melyben úgy kell a trükkös kérdésekre válaszolni, hogy nem mondjuk ki: IGEN vagy NEM.

Hogy a karácsonyunk idén se a kapkodásról, hanem a szeretetteljes, odafigyelő örömszerzésről szóljon, kezdjünk el idejében keresgélni annak érdekében, hogy személyre szóló, igényes ajándékokkal lephessük meg szeretteinket.

Ezt is olvasd el!