Karácsonyi ajándéktippek 0–5 éves korig

A csecsemő és óvodáskorú gyermekek karácsonyi meglepetését szeretnénk támogatni a következő ajándéktippek megosztásával.

Az ember először akkor tapasztalja meg igazán, hogy adni még annál is jobb, mint kapni, amikor szerelmes – másodszor és legteljesebben pedig akkor, amikor kisgyermeke születik. Éppen ezért ebbe a cikkbe most a legkisebbeknek való ajándéktippek kerültek. (A kisiskolás, kiskamaszkorú gyerekeknek szóló ajándékötleteket itt találja.)

Ajándéktippek 3 éves korig

Hape

A legkisebbeknek – akár ünneptől függetlenül is – jó szívvel ajánljuk a háromdarabos Hape Csörgő- és rágókakészletet, melyet úgy terveztek, hogy az apró kis kezek biztonságosan meg tudják fogni, szájba véve pedig az egész fogzási időszakon átsegítik a kicsit. Mivel mi a HOR játéknál nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra és a környezettudatosságra, ez a szájba vehető játék is rizs alapú BIO műanyagból készült.

 

A csecse,mőkorú gyerekek biztonságos, szájba is vehető játékokat igényelnek.

 

Gonge

A Gonge Mini forgó – egyensúlyozó tölcsér (melyhez külön kényelmes párna is kapható), a mozgásfejlődés szinte bármelyik szakában jó szolgálatot tesz akár 4 éves korig:

  • Használhatjuk ringatóként, később forgóként és hintaként. 
  • Nagyban hozzájárul a gyermek érzékszerveinek és idegrendszerének összehangolásához, fejlesztve az egyensúlyozó rendszert, áttételesen pedig az érzelmi és értelmi fejlődést – miközben csuda klassz játék!

Edushape

Az Edushape gyönyörű színes Bébi tapintós puha kockák az apró kezek finommotorikus készségét és a logikus gondolkodást fejlesztik az egymásba illesztős feladattal. 

Fat Brain Toys ajándéktippek

  1. Szintén kiválóan fejleszti a finommotorikát a színes pörgettyűs Cuppantsd és pörgesd! Fat Brain Toys, ami ráadásul ínynyugtató rágóka is egyben, köszönhetően a szilikonból kialakított formáknak.
  2. Az aktivizáló játékok közül a Fat Brain Toys Trükkös formagyár gombnyomásra variálható alakzataival új szintre emeli az egyszerű formabedobós játékot, izgalmasan fejlesztve az észlelés-érzékelést, színlátást, alaklátást és a kéz-szem koordinációt.   

Óvisoknak szóló ajándéktippek

Hama

Egészen kivételes kézügyesség-fejlesztő kreatív játék a Hama vasalható gyöngyök MAXI változata, amely a nagyobb méretének köszönhetően a kicsik számára is könnyedén használható. Az ajándéktippek közül kiemelkedik a Hama, hiszen az újrahasználható alaplapok és a színes gyöngyök segítségével önálló, izgalmas figurális tárgyakat hozhat létre gyermekünk. Egy “baj” lehet csak vele: abba sem akarja majd hagyni! 

 

Az óvisoknak ajánlott ajándéktippek közül kiemelkedik a Hama, mely a kézügyességet, finommotoros mozgást, szem-kéz koordinációt támogatja.

 

Fat Brain Toys

A figurális puzzle egy sajátos verziója az egyre nehezedő feladatkártyákkal megbolondított, látványos Bugzzle – bogaras logikai feladatok

Frank

Felismered a pingvin és a majom hátsóját? Vigyázz, nehogy összekeverd! Verhetetlenül izgalmasak és változatosak a Frank párosító játékok, melyek egyénileg és társasjátékként is játszhatók, miközben szinte minden kognitív részterületet fejlesztenek – és ráadásul verhetetlenek ár/érték szempontból is. 

Beleduc ajándéktippek

  1. Igencsak komplex absztrakciós és kombinatorikai műveleteket igényel a Beleduc Cukorkák – Figyelj és reagálj gyorsan! színkombinációs társasjátéka, mely különböző nehézségi szinteken játszható, és mindehhez gyönyörűen festett, színes fa figurákból áll. 
  2. Színek szerinti komplex sorozatalkotó játék a Bújócskázó halacskák, mellyel akár kétdimenziós felülelet is alkothatnak az ügyesebbek.
  3. Izgalmas stratégiai játékká növi ki magát a szín kombinatorika, a rendkívül látványos, színes Fairy Land – Tündérország társasjátékban, mely mindehhez még sok kacagást és mókát is tartogat a gyerekek számára.

 

A csecsemő és óvodáskorú gyermekek karácsonyi meglepetését szeretnénk támogatni a következő ajándéktippek megosztásával.

 

Goula

Az élethű Szerelős konstrukciós készlet  fából készült, színes szerszámai jó eséllyel kedvet ébresztenek a gyerekekben a szerepjátékhoz nemtől függetlenül. 

Nines

A Spanyolországból származó Nines babák szintén a valódi minőséget képviselik az ajándéktippek között:

  • Érzelemgazdag, kifejező arcukat kézzel festik, 
  • Kidolgozásuk igényes és a gyártásukhoz felhasznált összes alapanyag megfelel a szigorú európai biztonsági követelményeknek. 
  • Kedves figuráik hamar a gyermekek kedvencei lesznek – van köztük hajas, néger, fiú- és bébibaba, 
  • A Tita babák súlya pedig megegyezik egy újszülöttével, ezáltal olyan élményt nyújtva, mintha a várva várt kistestvér érkezett volna meg. 

A nagyobb óvodásoknak a barkácsolós játékok mellett az élethű Nines babákat javasoljuk az ajándéktippek között.

 

Hape

A babához persze babakonyha is dukál: 

  • A Hape Varázs főzőlap kiegészítőkkel egészen élethű: érintőgombos beépített ventilátorral működik, amely az „ételt” úgy forgatja, mintha igazi tűzhelyen főznénk. 
  • És persze ez is fából készült, környezettudatosan és az egészségügyi szabványoknak megfelelően. Hajrá kiskukták, karácsonyi főzésre fel!

Hamisítatlan vonatos szerepjátékra inspirál a 49 darab színes fa elemből álló kétszintes vasútállomás, a Hape Vonatszett – Főpályaudvar, mely több termékdíjat is elnyert kiváló minőségének és egyedi megvalósításának köszönhetően. Aki imádta gyerekként a vasútmodelleket, most szülőként nagyszerűen nosztalgiázhat gyermekével!

Életkortól független ajándéktippek

Piciknek és nagyobbaknak is mindig jó ajándék egy megunhatatlan pancsoló játék, és ugyanígy a kedves állatfigurás Pihe-puha ülőpárna. A párnánál is sokrétűbben használható a Babzsákfotel, ami már akár 9 hónapos kortól egész gyermekkorban változatosan használható kuckója lehet gyermekünknek.

Hogy a karácsonyunk idén se a kapkodásról, hanem a szeretetteljes, odafigyelő örömszerzésről szóljon, kezdjünk el idejében keresgélni, hogy személyre szóló, igényes ajándékokkal lephessük meg szeretteinket.

Ezt is olvasd el!