A HOR Játék bemutatja: GOWI Egyensúlyozó ülőke

Amikor a szülők mozgással kapcsolatos gyerekjátékot keresnek, mely a lakásban is használható, sokszor nincsenek könnyű helyzetben.
Több szempontot is figyelembe kell venniük:

  • Fejlesszen valamilyen képességet.
  • Egyedül, egyszerűen és biztonságosan tudja használni a gyermek.
  • Használat közben ne legyen szükség sok szabad helyre.
  • Használaton kívül könnyen elpakolható legyen, ne foglaljon sok helyet.
  • Lehetőleg ne legyen hangos használat közben, mert a többi családtag számára és társasházi lakás esetén a szomszédok számára is zavaró lehet.
  • Minőség – ár – érték arányban megfelelő legyen.

Ebben a cikkben összeszedtünk néhány gondolatot, hogy miéért is ideális mozgásfejlesztő eszköz a GOWI egyensúlyozó ülőke.

A mozgásról általánosságban

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy minden ember egyik alapvető igénye a mozgás valamilyen formája. Persze nem vagyunk egyformák. Van, akinek egy élsportoló napi mozgásigénye szükséges, van, aki egészségi állapota, vagy egyszerűen lustasága miatt nem mozog sokat. Kutatások már sok éve bizonyították, hogy az egészséges fizikai és szellemi életmód egyik fundamentuma a rendszeres testmozgás. A mozgásszegény életmód az egyik fő oka a cukorbetegség és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásában, valamint a stressztűrő képesség is csökken. A megelőzésében játszik fontos szerepet a mérsékelt, illetve intenzív rendszeres mozgás. A szakirodalom mozgásnak definiálja mindazon tevékenységeket, melyeket munkánk, kikapcsolódásunk, házimunkánk, vagy sportolás esetleg játék közben végzünk.

Gyerekkorban még sokkal nagyobb a mozgásigény. Felnőttként biztosan sokan gondolkodtak azon, a kisgyerekeket elnézve, hogy hogyan is tudják ezek a csepp emberek a reggeli ébresztőtől a lefekvésig ezt a mennyiségű mozgást produkálni? Igen, ránézésre valóban komoly kihívást jelentene utánuk csinálni. Viszont az is megfigyelhető, hogy a rendszeres tornafoglalkozásokat leszámítva, valóban vannak olyan percek, mikor a gyerek „ledobja a láncot” és mintha egy rajzfilmből lépett volna ki, úgy rohan, pörög, mint a szélvész. Az ilyen intenzív szakaszokat mindig valamilyen csendesebb, inaktívabb tevékenység beiktatása követi. Leül, beszélget, elfoglalja magát valamivel, majd ahogy akkumulátorai ismét feltöltődtek már indul is újra.

Óvodás korban is megfigyelhető, hogy egyre több a túlsúlyos gyermek. Az iskolai kihívások, a társaság miatt, sok-sok tinédzsernél és fiatal felnőttnél jelentkezik mozgásszegény életmód, mely akkor és ott nem, de évekkel később komoly problémákat okozhat.

Amellett, hogy a mozgás milyen fontos az egészség megőrzésében, rendkívül szórakoztató is lehet. Márpedig a vidámság módját nem nehéz megtalálni a játékos mozgások, vagy akár a zenére történő sportolás közben.

Miért is jó választás a GOWI egyensúlyozó ülőke gyermekének?

Mert fejlesztő hatása van.

Fejleszti a vesztibuláris rendszert. Ez felelős az egyensúlyérzékért és a fej mindenkori relatív helyzetének érzékeléséért és a normális testtartás biztosításáért.
Egyensúlyközpontunk a belső fülben helyezkedik el. Egyensúlyérzékünk már egészen pici kortól kezdve fejleszthető. A szülő már akkor is elkezdi az babája egyensúlyfejlesztését, mikor még nincs is teljesen tudatában. A picik karban történő ringatásától, vagy akár a Gonge Mini Forgóban történő finom mozgatástól kezdve, a mászókákon történő önálló egyensúlyozáson keresztül  a légtornáig, vagy kötéltáncig, minden mozgás arról szól, hogy a bizonytalan egyensúlyi helyzetből, hogyan tudunk visszatérni egy stabil egyensúlyi helyzetbe. A Gowi ülőkében ülve, az ide-oda billegés közben fejlődik még az általános erőnlét és az izomzat is. Amikor hanyatt dől vele a gyermek, akkor kar-, láb és hasizmait is használnia kell, hogy újra ülő pozícióba kerüljön. Nem csak a beltéri mozgásfejlesztésben hasznos eszköz, de még a kertben is lehet vele játszani.

Egyedül, egyszerűen és biztonságosan használható.

Már egy éves kortól használható, egészen addig, amíg bele tud ülni a gyermek. A félgömb formának köszönhetően, azonnal el lehet kezdeni a billegést, pörgést. Két oldalán fogantyú található, melyekbe kapaszkodva próbálhatják visszanyerni egyensúlyi helyzetüket a gyerekek.
Egyedül is használható, de akár párosan, egymást forgatva is játszhatnak vele. Akár medencében is kipróbálható, vizezős játékokhoz. Akár egy nagy vödörrel, jó nagy adag vizet meríthetnek vele a gyerekek.
Az egyensúlyozó ülőkével kapcsolatban, legfeljebb a boldog nevetésre számíthatunk, a játék hangtalan, valamint a padlót sem fogja összekarcolni.

Helyigény

Használata közben ügyeljünk arra, hogy bútoroktól, egyéb berendezési tárgyaktól biztonságos távolságban legyen a csemete. Pörgés, billegés közben, ne ütközzön semminek, ami balesetet okozhat. Előszedni és elpakolni is csak egy pillanat, nem foglal sok helyet. Használaton kívül, még akár játéktárolónak is alkalmazható.

Minőség, érték

A szomszédos Ausztriában, már az 1950-es évek óta készülnek a GOWI-nál minőségi műanyag játékok. A hagyományos nürnbergi hatalmas játékexpón állandó résztvevők, a világ minden tájára szállítanak termékeikből. A mozgásfejlesztő egyensúlyozó ülőke mellett megtalálható a kínálatban többféle homokozó játék, kisautó, vagy akár bébijáték
Az alapanyagok tudatos megválasztásával igyekszik a GOWI környezetbarát vállalatként működni. Minden játékuk elsősorban PE-ből és PP-ből készül, amelyek ártalmatlanok a gyerekek és a felnőttek számára. A GOWI minden játéka erős, stabil és színtartó. Termékeik tartósak és generációkon át használhatók. Végül, de nem utolsó sorban ár-minőség szempontból rendkívül versenyképesek.

Cégünk, a HOR Zrt., a GOWI termékek hivatalos magyarországi importőre.

 

Ezt is olvasd el!