A HOR Játék bemutatja: Holztiger fajátékok

A Holztiger fajátékok néhány éve jelentek meg a Goki kínálatában, azóta a világ minden részén egyre többen szeretik meg őket. Olyan klasszikus játékokról van szó, melyeket a gyerekek generációkról generációkra élvezhetnek. Az egyik legfontosabb jellemzőjük a minőségi anyaghasználat: a játékok juharfa alapanyagból készülnek, amelyek biztosítják a hosszú élettartamot és a játékok biztonságát. A Holztiger játékok kiváló minőségét és szép kidolgozásukat az is garantálja, hogy kézzel készítik őket, így nemcsak szórakoztatóak, hanem dekoratív elemek is a gyerekszobában, vagy akár egy felnőtt íróasztalán.
Az alábbiakban bemutatjuk a hátteret, mely lehetővé tette, hogy a Holztiger fajátékok ennyire népszerűek legyenek.

Goki

Több, mint 40 éve, 1981-ben alapította meg Gerhard Gollnest és Fritz-Rüdiger Kiesel vállalatát, mely mára a legnagyobb Észak-Németországi játékgyártó céggé vált. Nevükből született a Goki márkanév. Világszerte több mint 450 Goki alkalmazott dolgozik a gyermekszobák és óvodai-, bölcsődei csoportszobák színesebbé tételén. Választékuk folyamatosan bővül, jelenleg, több mint 2000 különböző termék alkotja a játékipar egyik legváltozatosabb termékcsaládját. Többségében fából készült kirakók, logikai– és bébijátékok, hangszerek, gyerekszobai kiegészítők, fejlesztőjátékok és fa figurák teszik színesség a kínálatot. Választékuk az következő márkanevek alatt találhatók meg: Goki, HEIMESS és HOLZTIGER.

A Goki filozófiája: „Fajátékokat készítünk, hogy a gyermekkor kaland maradjon.”

Fenntartható jövő

„Aki elvesz valamit a természettől, annak vissza is kell adnia valamit.” – mondja Fritz-Rüdiger Kiesel. Ezért a Goki minden évben új erdőt adományoz Schleswig-Holsteinnek, Németország erdőségekkel legritkábban borított tartományának. Minden újszülött gyermek után egy fát. Így 2004 óta több, mint 400 000 bükk-, tölgy- és juharfát sikerült elültetni.
A bükkfák, a juharfák vagy a lucfenyők több mint 80 évig állnak az erdőben, mielőtt a fenntartható erdőgazdálkodás szellemében kivágnák őket. Egy egész emberöltő eltelik, míg felhasználásra kerülne az elültetett fa. A Goki kötelességének és felelősségének tartja, hogy a lehető legjobb fajátékokat állítsák elő belőle, illetve a legtöbb terméket újrahasznosítható módon készítsék el. Ezen irányelv és szándék az alapja az elmúlt 40 év folyamatos fejlődésének.

Társadalmi elkötelezettség

A Goki fontosnak tartja a társadalmi elkötelezettséget is, ezért olyan fejlődő országokban segít iskolákat építeni, mint Mali, Peru és Uganda. Ott kapnak lehetőséget azok a gyerekek, akiknek korábban többek között gyerekmunkásként bányában kellett dolgozniuk.
A Gokinál nem gyerekek készítik, hanem gyerekeknek készítik a játékokat.

Holztiger minőség

A Holztiger fajátékok minőségét nem csak a kézi, manufakturális rendszerű gyártás és a belső minőségbiztosítási rendszer garantálja, de rendszeresen külső vizsgáló intézetek próbáinak is alávetik a termékeket. Fa figuráikat a Kinderspiel + Spielzeug munkabizottság sokszor kitüntette. Csak a Holztiger márka termékei mintegy 200 alkalommal kapták meg a rangos Spiel gut – Jó játék pecsétet.
A kiemelkedő minőségnek köszönhető az is, hogy egészen egyszerűen nem tud a Goki annyi Holztiger fajátékot készíteni, mint amekkorák az igények. A kedvencekre érdemes időben lecsapni, mert sokszor hónapokat kell várni egy következő lehetőségre.

Holztiger választék

Nem próbáljuk meg felsorolni a több, mint 200 féle figurát, de a teljesség igénye nélkül az állatok élőhelye szerint csoportosítottuk őket.

  • Háziállatok
    Talán a leggyakrabban találkozhatunk velük a mindennapi életben is. A kutya, a cica, vagy a városi emberek számára inkább haszonállatként ismert juh, ló, malac, vagy tehén is szereplője lehet az otthoni játékoknak.
  • Vadon élő állatok
    Legyen szó akár a szavannák oroszlánjairól, zebráiról, vagy egy erdei tó kacsájáról, vagy a réten szökellő szarvasról és rókáról, esetleg a dzsungelek nagymacskáiról, mind részei a Holztiger állatseregletének.
  • Vízi állatok
    Nagy kedvenc habokat szelő állatok között a delfin, a bálna és a fóka is, de ne feledkezzünk meg a vízilóról sem.
  • Dinoszauruszok
    Hosszú évek óta, elsősorban a fiúk megunhatatlan játékai a dinoszauruszok. Természetesen a Holztiger fajátékok között is találunk őshüllőket.

A visszafogott színek használata, a lekerekített formák, a sok esetben mosolygós arcú állatfigurák, a jól látható minőségi kivitelezés, nem csak a gyerekek, de a felnőttek szívéhez is hamar megtalálja az utat.
Játszhatunk szerepjátékokat, meséket, ismeretterjesztő történeteket is az állatfigurák segítségével, de még Noé történetét is feleleveníthetjük.
Aki kedveli a fából készült állatfigurákat, annak mindenképp érdemes kicsit körülnézni webáruházunkban. Sok figura több változatban is megtalálható. Fekvő, vagy álló testhelyzetben, vagy egy elefánt, a felfelé mutató ormányával, mely sokak számára szerencsehozó szimbólum.

E sorok írásakor közben is éppen zajlik az 1949 óta megrendezésre kerülő Nürnbergi Játék Expo, a Spielwarenmesse. Természetesen meglátogattuk a Goki a Holztiger standot is. Találkoztunk a régi kedves üzleti partnerekkel, megtekintettük az újdonságokat, melyek hamarosan megtalálhatóak lesznek kínálatunkban.

A HOR Zrt. a Goki, Holztiger termékcsaládok hivatalos magyarországi importőre.

 

Ezt is olvasd el!